Schimb de mesaje între liderii Chinei și Kazahstanului

Președintele Chinei, Xi Jinping, și președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, au avut luni un schimb de mesaje de felicitare, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Președintele Xi Jinping a adresat un mesaj și primului președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, în care a arătat că, în cei 30 de ani, relațiile bilaterale au menținut o tendință de dezvoltare, devenind un bun exemplu de urmat pentru relațiile de bună vecinătate, cu beneficii comune.

De asemenea, în mesajul transmis președintelui Kassym-Jomart Tokayev, Xi Jinping a subliniat că statul chinez va acorda, ca și până acum, sprijin Kazahstanului în urmărirea drumului de dezvoltare conform propriilor realități. China dorește ca, împreună cu președintele Kassym-Jomart Tokayev, să profite de împlinirea celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice pentru a consolida prietenia tradițională, pentru a aprofunda conectarea strategiilor de dezvoltare ale celor două state, ridicând pe o nouă treaptă de dezvoltare parteneriatul strategic multilateral China-Kazahstan.

La rândul său, Nursultan Nazarbayev a transmis că statul chinez se numără printre primele țări care au recunoscut independența Kazahstanului și că țara sa dorește să promoveze cooperarea bilaterală în toate domeniile.

De asemenea, Kassym-Jomart Tokayev a arătat că cele două țări au rezolvat definitiv problemele de frontieră, Kazahstanul urmând să depună eforturi pentru ca frontiera comună să devină o punte de prietenie între cele două țări.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW