Sesiunea plenară a PE – o agendă marcată de probleme de mare actualitate

Punctul cheie al agendei   sesiunii PE din această săptămână  se intitulează « Polonia: provocări la adresa ordinii juridice a UE și a valorilor europene ». Se așteaptă ca  eurodeputații să dezbată o recentă hotărâre a Tribunalului constituțional al Poloniei care  susține că unele tratate europene  contravin Constituției Poloniei. Dezbaterile au loc în prezența premierului Mateusz Morawiecki și a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Alte puncte  importante  din agenda acestei sesiuni :Parlamentul va solicita măsuri în urma scandalului „Pandora Papers”

La acest punct,eurodeputații se vor exprima asupra măsurilor urgente pentru a elimina lacunele care au permis evitarea  obligațiilor fiscale, descoperită în cadrul anchetei privind „Pandora Papers”  Schimbările climatice: PE va solicita un rezultat ambițios în cadrul COP26 Înainte de COP26, programata sa aiba loc in curand  la Glasgow, PE va face presiuni pentru accelerarea acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice la nivel mondial și pentru ca UE să rămână lider mondial în domeniu

De la fermă la consumator: PE va aproba o nouă strategie pentru alimente mai durabile, mai sănătoase

PE va prezenta planuri privind modul în care Europa poate produce alimente mai sănătoase, asigurând în același timp securitatea alimentară, un venit echitabil pentru agricultori și reducând amprenta ecologică a agriculturii.
PE va dezbate o strategie UE de reducere a emisiilor de metan și va vota o rezoluție ce propune măsuri vizand atingerea obiectivelor în materie de climă și îmbunătățirea calității aerului.
- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW