15.2 C
București
joi, 22 aprilie

Sinovac și Sinopharm sunt vaccinuri sigure și eficace, spune un expert al OMS

Fabricanții chinezi ai vaccinurilor Sinopharm și Sinovac au prezentat date despre vaccinurile lor contra Covid-19 care demonstrează că sunt eficace și sigure, a declarat un expert în vaccinuri de la Organizația Mondială a Sănătății.

„Informațiile oferite de întreprinderile chineze la reuniunea SAGE (Grupul strategic consultativ OMS al experților în vaccinari) de săptămâna trecută arată clar că vaccinurile respective au un nivel de eficacitate compatibil cu exigențele OMS pentru acest vaccin”, a declarat presei președintele SAGE, Alejandro Cravioto. Intreprindeile chineze au toate datele de securitate pentru a demonstra că vaccinurile chineze nu prooaca nici un fel de daune ființelor umane atunci când sunt utilizate, a adugat Cravioto.


Foto: Governo do Estado de São Paulo, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. La 5 minute după ce a făcut vaccinul Moderna a leşinat în centrul de vaccinare. Este vorba despre o persoană de 36 de ani, vaccinată în data de 2 aprilie 2021, în centrul de vaccinare Corod din judeţul Galaţi, cu prima doza de vaccin Moderna. Femeia a prezentat reacţii adverse (hipetensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij, dispnee) la cinci minute după administrarea vaccinului.

    Medicul coordonator din centrul de vaccinare i-a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul.

    Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea.

    Persoana este cunoscută cu alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW