24.4 C
București
miercuri, 12 mai

Stadiul pandemiei și al vaccinării în lume


Cursa vaccinării contra Covid-19 este în plină derulare pe glob, iar situația epidemiologică pare să se amelioreze și ea în unele țări. India, însă, se află sub focul celui de-al doilea val al pandemiei și continuă să înregistreze un număr crescând de contaminați, ajungând în acest moment să depășească 20 milioane. Și bilanțul mondial, la o analiză globală, continuă să crească, cu 3,2 milioane de decese cauzate de coronavirus și 153,2 milioane de cazuri confirmate de infectare.

Săptămâna aceasta, în Franța vor fi vaccinate 3 milioane persoane

Franța speră în vaccinarea, până la sfârșitul acestei săptămâni, a încă 3 milioane de cetățeni, a declarat ministrul francez al Sănătății, care constată deja o ameliorare a încrederii în vaccinulAstraZeneca. Începând de sâmbăta trecută, vaccinarea s-a extins la toți adulții prezentând factori de risc de a dezvolta o formă gravă a maladiei. Un bilanț anunțat săptămâna trecută de Direcția generală a Sănătății (DGS), peste 15 milioane de francezi au primit cel puțin prima doză de vaccin și peste șase milioane, două doze.
„Au fost zile când am avut câte 40.000 cazuri de contaminați în 24 ore. Acum avem 20.000 și epidemia scade cu 20-25% pe săptămână”, a anunțat luni ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran. Ne putem aștepta ca în 15 zile să ajungem la cel mult 10.000 de cazuri în 24 ore, a prognozat ministrul, susținând că astfel va fi posibilă preluarea controlului asupra epidemiei grație tripticului „testați-alertați- protejați”.

În Germania, 83.591 decedați de la declanșarea pandemiei

Potrivit cifrelor publicate luni de Institutul Robert Koch specializat în boli infecțioase, Germania a înregistrat marți 7.534 noi contaminați cu coronavirus, un pic mai puțini față de ziua precedentă, când au fost depistați 9.160. De la începutul pandemiei, Germania avea marți 3.433.516 cazuri de contaminare, iar cel al morților a ajuns la 83.591.

Pfizer va vinde în 2021 vaccin propriu de 26 miliarde de dolari

Grupul farmaceutic american Pfizer a dezvăluit că în 2021 va vinde vaccinul obținut în parteneriat cu BioNTech într-o cantitate care valoric reprezintă 26 miliarde de dolari, dată fiind – în ciuda reticențelor – o accelerare a campaniilor de vaccinare în lume. S-a aflat că, în baza contractelor semnate până în luna aprilie, acest grup farmaceutic va vinde anul acesta circa 1,6 miliarde de dozee.

Canada: Este autorizat vaccinul J&J doar la persoane cu vârste peste 30 ani


Comitetul științific ce consiliază guvernul Canadei în probleme de vaccinare a recomandat limitarea utilizării vaccinului Johnson&Johnson contra Covid-19 la persoane în vârste de peste 30 ani. Acest anunț a survenit la doar câteva ore după ce Danemarca a renunțat total la J&J din cauza unor posibile efecte secundare grave, vaccin pe care OMS l-a recomandat pentru utilizare. Franța a decis să-l administreze totuși la persoane cu vârste de peste 55 ani. Un regim similar este rezervat și vaccinului AstraZeneca în Canada.

Agenția europeană a medicamentelor (EMA) examinează vaccinul Sinovac

EMA a anunțat că a lansat o procedură de examinare a vaccinului chinez Sinovac Biotech, pe baza rezultatelor preliminare. Datele acestui vaccin vor fi evaluate pe măsură ce vor fi puse la dispoziție, în cadrul unei omologări de urgență, a precizat autoritatea sanitară a Uniunii Europene.

În Florida sunt ridicate toate restricțiile

Guvernatorul republican Ron de Santis a anunțat ridicarea tuturor restricțiilor sanitare legate de Covid-19 în Florida. El și-a justificat decizia prin eficacitatea vaccinurilor de care dispune. Aproape 40% din populația acestui stat american au primit cel puțin o doză de vaccin. Vinerea trecută, în Florida a început vaccinarea tuturor persoanelor cu vârste de peste 16 ani, ceea ce este o premieră.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. SI NOI NE-AM BACCINAT 50 :A SUTA DIN POPU LATIE CU APA DE IORDAN, VACCINUL I & I DUPA CARE AM DAT DRUMUL LA TOATE ACTIVITATILE ECONOMICE, CULTURALE SI SOCIALE DIN TARA, LA FEL CA EJIPTUL, CARE S-A VACCINAT CU APA DE NIL SI CA ALTE STATE, LIIBIA, SIRIA, AFKANISTAN, KIRKISTAN, BELARUS, VENEZUELA, COLUMBIA PLUS ALTE 18 STATE DIN SUA , COREEA DE NORD, AUSTRALIA, NOUA ZEELANDA ETC ETC ETC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW