marți, 27 octombrie
9.4 C
București
marți, 27 octombrie

Studiile demonstrează că până în anul 2100 peste 600 de milioane de oameni vor trăi sub amenințarea zilnică a inundațiilor

În timp ce trendul imobiliar este în continuă ascensiune într-o bulă a tehnologizării, casele inteligente cu soluţii smart fiind noua investiție prezentată de brokerii imobiliari ca fiind cea mai “cool”, nimeni nu se uită la graficele încălzirii globale.

Un studiu publicat recent în Nature Communication arată că până în anul 2100 peste 630 de milioane vor trăi sub nivelul proiectat ca fiind sigur împotriva inundațiilor. Deja, până în 2050, aproximativ 340 de milioane de oameni se expun acestui risc, concluzionează studiile.

Aceste numere arată o creștere teribilă a riscurilor de inundații la nivel global. Cercetătorii spun că limitele sunt depășite de trei ori, față de proiecțiile inițiale.

Cum s-a realizat studiul și care sunt concluziile?

Ambele cifre se bazează pe condiții extreme, reprezentând o creștere a emisiilor de gaze cu efect de seră și includ impactul cauzat de topirea gheții arctice, afectată deja masiv de încălzirea globală.

Folosind cifre mai moderate pentru creșterea nivelului mării, topirea calotei glaciare și nivelul încălzirii globale, statisticile anuale pe marginea expunerii la inundații arată că 150 de milioane de oameni vor trăi în medii de risc până în 2050 și până la 360 de milioane pe termen lung, până în 2100.

Scott Kulp și Benjamin Strauss, de la organizația științifică din New Jersey, au condus cercetarea și au autorizat raportul.

Ei au descoperit că estimările anterioare erau prea optimiste, întrucât numerele se bazau pe date care măsurau doar altitudinea la care sunt așezate marile orașe și nu țineau cont exact de alți factori. Pentru a realiza o imagine mai clară, Kulp și Strauss s-au bazat pe datele LIDAR, disponibile în Statele Unite, iar mai apoi au construit un algoritm care ar putea extrapola rezultatele altor seturi de date bazate și pe imagini prin satelit.

Care este situația în prezent – câți oameni trăiesc amenințați zilnic de astfel de catastrofe?

Studiul a descoperit că 110 milioane de oameni trăiesc și în prezent sub nivelul mareelor. De asemenea, cu alte 250 de milioane de oameni pe terenuri aflate sub nivelul anual al inundațiilor, unele orașe deja au început să ia măsuri.

Conform estimărilor anterioare, cifrele au fost de 28 de milioane, respectiv 65 de milioane. Deci nivelul de inexactitate a fost unul uriaș.

Printre orașele care ar putea fi cele mai afectate se numără: Shanghai, New Orleans, Jakarta, Tokyo. Cercetătorii au descoperit de asemenea că peste 70% dintre persoanele care trăiesc la momentul actual în zone de risc se află plasați în principal pe aria geografică a opt țări asiatice: China, Bangladesh, India, Vietnam, Indonezia, Thailanda, Filipine și Japonia.

Sursă: https://docs.google.com/document/d/16pCGfnzixwourfEQn96tkvLXCOWKT_6uy-_qhtUHAWE/edit?usp=sharing

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW