-4.2 C
București
marți, 19 ianuarie

Teste gratuite pentru 250.000 elevi şi 24.000 cadre didactice din Bucureşti

Consilierii generali au aprobat două proiecte de hotărâre prin care Primăria Capitalei va suporta costurile de testare Real Time PCR pentru elevii înscrişi în anul şcolar 2020-2021 care prezintă simptome de infecţie respiratorie acută, precum şi pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar din instituţiile de învăţământ.

Primarul General, Gabriela Firea: „Testarea masivă este vitală. Cu regret spun că în această perioadă de pandemie, Primăria Capitalei şi Consiliul General ţin loc de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Învăţământului”.

Primăria va testa 250.000 de elevi şi 24.000 de cadre didactice şi personal auxiliar.

Astfel, elevii care au semne de infecţie respiratorie acută şi care au recomandări de testare din partea medicilor şcolari, de familie sau pediatri, vor fi trimişi să fie testaţi RT-PCR, însoţiţi de părinţi, prin programul derulat de Primăria Capitalei, la clinici de stat sau private afiliate proiectului.

Firea a adăugat: „Nu suntem de acord cu formula anunţată public de DSP şi anume dacă, la triajul epidemiologic un elev tuşeşte sau are febră acesta să fie izolat, dus într-un spital unde aşteaptă chiar şi 2-3 zile rezultatul testului. Vom deconta suma de 200 de lei/beneficiar direct unităţilor sanitare de testare Real Time PCR, pentru elevii care vor fi testaţi. Avem o capacitate de testare Real Time PCR de 5.000 de teste pe zi”.

În cadrul programului vor fi testaţi şi angajaţii farmaciilor, cei din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţii mass-media şi angajaţii firmelor de curierat, numărul de beneficiari majorându-se, după votul de astăzi, de la 3.000 câţi erau iniţial, la 27.000.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW