Top 5 destinații pe litoralul românesc în 2021

Dacă încă nu ai ajuns la mare anul acesta, mai ai suficient timp până la sfârșitul sezonului, pentru că vremea se anunță în continuare foarte prietenoasă.

Litoralul românesc a fost și de această dată una dintre cele mai căutate destinații turistice, iar pe baza numărului de turiști care le-au vizitat până acum, au făcut un top al celor mai populare stațiuni din acest sezon.

Mamaia

Și în 2021, Mamaia își păstrează statutul de cea mai atractivă stațiune de pe Litoral. Această popularitate se datorează faptului  oferă deopotrivă numeroase oportunități, atât pentru cei care vin la distracție cât și pentru familiile cu copii, preocupate de un sejur mai tihnit.

Cei din prima categorie preferă zona cluburilor, unde petrecerile se țin lanț zi și noapte, în timp ce turiștii veniți cu familia își petrec sejurul în zona mai „liniștită”, din apropierea Satului de vacanță. Indiferent de preferințe, în Mamaia există numeroase hoteluri care oferă suficiente spații de cazare miilor de turiști care frecventează stațiunea.

Costinești

Costineștiul a fost și rămâne în continuare stațiunea tineretului, așa că distracția este aici la ea acasă. Cele două simboluri ale stațiunii sunt Obeliscul și epava navei Evanghelia, care au fost zeci de ani martore ale petrecerilor și concertelor care au avut loc pe plaja din Costinești. Atmosfera s-a mai schimbat între timp, însă efervescența specifică tinerilor dă în continuare un vibe special acestei stațiuni. Plaja se întinde între hotelul Forum până aproape de epavă, oferind suficient spațiu atât celor care preferă șezlongurile și beach barurile, cât și celor care preferă zonele de plajă mai liniștite. Discotecile Ring și Tineretului rămân principalele puncte de atracție pentru distracția nocturnă, însă în stațiune există și numeroase terase la care se poate petrece și servi masa.

Vama Veche

Ultima localitate din România de la granița cu Bulgaria a devenit de ani buni una dintre principalele atracții de pe litoralul românesc. Micul sat de pescari a devenit o adevărată stațiune, deși nu i s-a atribuit oficial acest statut, fiind destinația preferată a boemilor și nonconformiștilor. Ca atare, atmosfera din Vamă este unică, sezonul începând la 1 Mai și sfârșindu-se după jumătatea lui septembrie, când ultimii vamaioți decid să-și strângă corturile de pe plajă.

Jupiter

Deși nu la fel de populară ca celelalte stațiuni de la malul mării, Jupiter a început să atragă tot mai mulți turiști, în ultimii ani ajungând să concureze cu celelalte destinații consacrate. Una dintre principalele atracții ale stațiunii a devenit Infinity Pool de la Mera Onix, una dintre cele mai importante piscine de pe Litoral. Situată în incinta complexului hotelier Mera Onix, aceasta are o suprafață de 600 de metri pătrați, fiind dotată și cu dușuri cervicale și instalații de hidromasaj, pentru cei care vin la mare în scop terapeutic. De altfel, încă de la înființare, în 1968, Jupiter a fost clasificată ca stațiune balneoclimaterică, aparținând de orașul Mangalia.

Eforie Nord

Vorbim de a doua stațiune, ca mărime, de pe Litoral, care a rivalizat mult timp în popularitate cu Mamaia. Punctul său forte este reprezentat de bazele de tratament balnear, care au fost lăsate o vreme în paragină, după 1989, însă au fost ulterior reabilitate. Prin urmare, Eforie Nord este stațiunea preferată de cei care vin la mare atât pentru a se relaxa, cât și pentru a-și trata diferite afecțiuni, îmbinând, cum se spune, utilul cu plăcutul.

Și stațiunea vecină, Eforie Sud, este renumită pentru tratamentele cu nămol sapropelic, dar și pentru liniștea și calmul specifice stațiunilor balneare.

Așadar, fie că vrei să te distrezi zi și noapte, fie că vrei să te relaxezi stând la plajă sau să îți tratezi vreo durere de mijloc, stațiunile de pe litoralul românesc își oferă numeroase facilități.   

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW