11.1 C
București
miercuri, 30 septembrie

Tudorel Toader, despre protocoalele clasificate între Ministerul Justiţiei şi SRI: ,,Nu. Categoric nu”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, la intrarea la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, că nu avea cunoştinţă de existenţa celor două protocoale clasificate încheiate între MJ şi Serviciul Român de Informaţii.

Întrebat de jurnalişti dacă ştia de existenţa a două protocoale clasificate încheiate între Ministerul Justiţiei şi SRI, Tudorel Toader a declarat: ,,Nu. Categoric nu. În spaţiul public, cineva căruia nu vreau să îi spun numele spunea: ministrul Toader a semnat 6 protocoale, mare protocol. Acum protocoalele acestea, vă rog să fiţi de acord, noi luăm atitudine şi le blamăm şi vom vedea juridic ce le facem, protocoale care au avut implicaţii în activitatea de înfăptuire a justiţiei. Eu am semnat ca decan al Facultăţii de Drept de la Iaşi un protocol cu CSM pentru că studenţii de la Drept au în planul de învăţământ disciplină obligatorie – practică de specialitate, anul III la parchete, anul IV la instanţe. Şi am semnat cu CSM un protocol în baza căruia instanţele, parchetele primesc studenţii să facă practică. Or, şi de sunteţi de acord şi de nu sunteţi de acord, acela este un protocol benefic formării profesionale. Noi vorbim doar de cele din activitatea de înfăptuire a justiţiei”, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a spus că a cerut să fie informat şi că va declanşa procedura de descretizare a documentelor: ,,Am cerut să fiu informat şi o să declanşăm procedura de desecretizare”.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a precizat duminică, într-un răspuns primit de la Ministerul Justiţiei, că MJ are încheiate două protocoale clasificate cu SRI.

,,La nivelul Ministerului Justiţiei există două protocoale clasificate încheiate între MJ şi Serviciul Român de Informaţii. Primul protocol de colaborare încheiat exclusiv pe problema prevenirii şi combaterii terorismului, iar al doilea protocol reprezintă organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului”, a transmis Ministerul Justiţiei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articolul precedentSănătatea mintală la locul de muncă
Articolul următorȘtiri

WWW