Xi Jinping cheamă comunitatea internațională la acțiune unită împotriva Covid-19

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat joi că „este imperios necesar pentru comunitatea internațională să-și fortifice încrederea, să acționeze în manieră unită și să lucreze împreună pentru a da un răspuns colectiv epidemiei cu Covid-19”. „Noi, a spus președintele Xi Jinping, trebuie să determinăm realizarea de progrese în cooperarea internațională completă, să determinăm formarea unei mai bune sinergii pentru ca omenirea – unită – să câștige bătălia împotriva acestei maladii infecțioase majore”.

Această declarație, precizează agenția chineză de presă Xinhua, a fost făcută de președintele Xi Jinping la Beijing, cu prilejul summitului extraordinar virtual al liderilor țărilor G20, consacrat crizei provocate de extinderea la nivel planetar a pandemiei cu Covid-19.

Noi echipe de medici chinezi în Italia și Serbia

Agenția de presă Xinhua anunță că o echipă compusă din 14 experți chinezi (epidemiologi și pneumologi) proveniți din provincia Fujian (estul Chinei) a fost trimisă miercuri în ajutorul medicilor italieni din regiunea Toscana. La bordul avionului cu destinația Milano s-au aflat de asemenea 8 tone de materiale medicale (respiratoare, monitoare medicale, combinezoane de protecție, măști ş.a). Se reamintește că anterior China a trimis deja două grupuri totalizând 22 medici și asistenţi medicali și 20 tone de materiale medicale.

O altă echipă de medici chinezi, însoțită de 16 tone de materiale medicale, a sosit și în capitala Serbiei , unde sunt semnalaţi 171 contaminați și un mort. Un al doilea transport de materiale medicale urmează să sosească cu un al doilea avion.

Președintele Alexandar Vucic a declarat la sosirea medicilor chinezi că ajutorul dat de Beijing „este de importanţă capitală pentru Serbia”, având în vedere că el va salva vieți. I-a adresat mulțumiri „președintelui Xi Jinping, PC Chinez și poporului chinez pentru ajutorul dat poporului sârb în aceste momente dificile”.

Guvernul chinez, subliniază agenția de presă Xinhua, acordă ajutor unui grup de 82 de țări, Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Africane în lupta cu coronavirusul sub formă de măști, teste epidemiologice, combinezoane de protecție. Mai multe loturi de ajutoare au ajuns deja la destinație, a precizat Ministerul chinez de Externe.


Foto: By U.S. Department of State from United States – General Secretary Xi Jinping Greets State Secretary Tillerson, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57233511

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW