Gadgeturi moderne utile pentru orice automobilist
In zilele noastre, pe piata gasim o gramada de dispozitive ingenioase si foarte folositoare celor care conduc un automobil. Iata cateva gadgeturi moderne care sunt foarte folosite, dar si cateva mai putin cunoscute, dar care iti vor usura viata de automobilist.
Unele din gadgeturile enumerate mai jos, pot fi printre dotarile masinii tale, dar daca nu ti le-ai permis odata cu achizitia masinii, poti fi linistit pentru ca exista si alternative individuale.
1. Cameră de bord
Evenimentele controversate pe drumuri, acțiunile unor infractori si chiar actiunile tale care pot fi considerate ilegale, de catre poliţiştii de patrulare, sunt departe de a fi o listă completă a problemelor pe care un șofer le-ar putea întâlni de-a lungul unei călătorii cu masina. Nu este surprinzător că trendul de a avea o cameră de bord a devenit atât de răspândit.
Pana la urma, înregistrarea evenimentelor din trafic poate deveni o dovadă necesară care va ajuta proprietarul mașinii să evite acuzații false sau să aducă în fața justiției adevărații vinovati si infractori. Exista o serie de producatori de renume dar si retaileri care ofera gadgeturi moderne, produse si accesorii utile, cu garantie extensa si chiar livrare gratuita, o recomandare in acest sens sunt cei de la Coola Prylar.
De obicei, cu imaginile video pot fi ajutaţi şi alţi şoferi care au fost implicaţi în accidente rutiere şi caută martori, dovezi, pentru a demonstra că nu poartă nici o vină.
2. Dispozitiv de încărcare a acumulatorului şi ponire a motorului
Există situații în care acumulatorul maşinii nu mai are destulă energie pentru a o porni. De obicei, acest lucru se întâmplă mai ales în timpul iernii, din cauza frigului. Dacă problema apare departe de zonele populate și de drumurile aglomerate, un conducător auto se poate confrunta cu nişte urmări foarte neplăcute.
Daca intentionezi să meargi in călătorii pe distanţe lungi ar trebui să te asiguri cu astfel de dispozitive portabile. Un gadget modern este foarte util in anumite situatii, acestea nu numai că ştiu să încarce un acumulator, ci şi sunt capabile să transmită un impuls electric pentru o pornire rapidă, în cazul în care o baterie despre care se ştie că este încă funcţională a pierdut brusc energia.
3. Sistem de navigaţie extern
Sistemele de navigaţie moderne pot căuta adresele solicitate, pot construi itinerare scurtate, pot afişa informaţii despre trafic si gradul de aglomeratie, locuri de parcare, locaţia staţiilor PECO şi alte date relevante pentru șofer. Cu un astfel de dispozitiv este greu să te ratacesti oriunde ai merge.
- Publicitate -
Este foarte util pentru cei care nu au deja unul în maşină sau care doresc ca hărţile să fie afişate pe un ecran ceva mai mare decât cel al unui smartphone.
4. Suportul universal pentru telefoane mobile
O alternativă decentă pentru sistemul de navigaţie extern poate fi o tabletă sau un smartphone cu hărți incarcate. Pentru a folosi gadgetul în acest scopai nevoie de un suport mobil care va fixa dispozitivul în poziția dorită.
Suporturile universale sunt ajustate la dimensiunile dispozitivelor și, prin urmare, sunt potrivite pentru diferite modele de tablete și smartphone-uri. Suporturile pot fi din plastic, cauciuc sau pe bază de magneţi.
5. Adaptor universal pentru alimentarea dispozitivelor electronice mobile
Atat telefoanele, cat si tabletele , se pot descărca din cauza utilizării şi acest fapt nu e prea placut atunci cand esti plecat pe distante mari. Din fericire, cineva s-a gândit să facă o soluţie pentru ieşirea din acest impas, sub forma unor adaptoare de alimentare pentru mașină, care se cuplează în bricheta mașinii și încarcă bateria dispozitivului mobil de la ea.
Adaptoarele universale au porturi USB sau de alte tipuri mai noi, și, prin urmare, sunt potrivite pentru un număr mare de gadgeturi, indiferent de model și producător. Pentru detalii suplimentare si resurse utile pentru industria auto din tara si nu numai, va supunem atentiei informatiile prezentate de cei de la E-CASETA.
6. Oglinzi pentru unghiurile moarte
Orice sofer, chiar si cel cu experiență minimă de conducere, știe că oglinzile laterale convenționale nu oferă o imagine de totala asupra spațiului din jurul mașinii. Există o așa-zisa zonă oarbă (unghi mort), care nu se reflectă în ele.
Marirea unghiului de vizibilitate asupra acestei zone, într-o oarecare măsură, se poate face cu nişte oglinzi suplimentare , mai mici, care se ataşează de cele retrovizoare. Asemenea accesorii sunt numite oglinzi pentru unghiurile moarte.
7. Accesoriu pentru ieșirea de urgență din mașină
Un şofer ar trebui să fie pregătit pentru orice situatie si eveniment. Inclusiv, pentru evacuarea urgentă din mașină, dacă a avut loc un accident și aflarea în interior prezintă un pericol major pentru viața lui si a celor din masina. Atunci nu mai contează nici cât costă automobilul, dar şi nici cât costă înlocuirea unui geam.
Atat pentru noi ca adulti cat si pentru cei mici, se recomanda achizitionarea doar a unor produse si echipamente modern de siguranta, va supunem online si oferta celor de la ALDOMO.
Pentru aceasta a fost inventat un accesoriu special şi compact, care poate fi ataşat de inelele cu chei. Acesta este un breloc care combină un cuţit pentru a putea fi tăiate centurile de siguranţă care nu pot fi decuplate, mici ciocane pentru a putea sparge geamurile maşinii şi de cele mai multe ori o lanternă.
8. Aspirator auto
Când vine vorba de curățenia în mașină, este greu să supraestimezi un astfel de asistent ca un aspirator auto. Acest dispozitiv compact te va ajuta sa scapi usor de nisip, păr și alte scame mici, dar numeroase, care au căzut pe scaune și alte suprafețe.
9. Detector de radare
Chiar daca pare incredibil, exista sofei care mai folosesc aşa ceva şi în ziua de astăzi. Detectorul de radare poate detecta de la distanţă semnale speciale pe care le emit aparatele de măsurat viteza ale poliţiei şi îl avertizează pe conducătorul auto, din timp, despre acestea.
De cele mai multe ori, astfel de dispozitive sunt cumparate de cei care şofează cu viteze mari şi care doresc să evite amenzile nedorite, însă detectoarele de radare pot fi utile şi în altfel de situaţii.
10. Emiţător de semnal GPS
Atunci când infractori fură o mașină, proprietarului nu-i rămâne decât să anunţe poliţia despre acest lucru și să spere a totul se va rezolva cu bine. Dar dacă în mașină există un astfel de dispozitiv de urmărire, undeva ascuns, victima are mai multe șanse şi într-un timp mai redus, ca sa gaseasca masina.
Gadgetul este de dimensiuni foarte compacte şi de regulă este dotat cu un card SIM şi/sau un emiţător GPS. Dispozitivul trimite periodic, către un calculator sau un smartphone la care este conectat, coordonatele sale geografice.
Maşinile moderne pot fi dotate cu un astfel de emiţător din uzină.
11. Etilotest pentru măsurat alcoolemia
Daca esti sofer, nu ar trebui sa consumi deloc alcool. Îinsa, daca apare o situatie neprevazuta si trebuie sa conduci, te poti testa singur cu ajutorul unui etilotest. Acest mic dispozitiv analizează aerul expirat și arată gradul de alcool prezent în el.
12. Manometru
Nivelul presiunii în anvelope afectează atat consumul de combustibil, uzura cat și capacitatea de reacție a autovehiculului pe șosea, motiv pentru care este extrem de important să controlezi acest indicator. Pentru această sarcină există manometre de maşină compacte.
Datorită acestui dispozitiv de măsurare, șoferul poate înțelege rapid dacă merită pomparea roților sau nu, fără a irosi timpul pentru a opri la o vulcanizare sau o staţie PECO.
13. Senzori de parcare
Sistemul de parcare electronic, sau parktronic-ul, ajută șoferul să evite coliziunile cu alte mașini și alte obiecte în condiții de spațiu limitat. De exemplu, în locuri de parcare.
Senzorii de parcare, care sunt montați pe una din barele de protecție sau pe ambele, ajută la determinarea distanței față de obiectul vecin sau un obstacol și îl transmit pe un monitor (dacă există), completând informațiile cu semnale sonore de avertizare.
14. Difuzor pentru apeluri telefonice
După cum știți, vorbitul la telefon la volan este nesigur și, pedepsit de legile in vigoare. Situația o pot schimba difuzoarele auto specializate, în cazul în care nu ai o maşină capabilă să redea apelurile prin difuzoarele sistemului audio.
Un astfel de dispozitiv se ataşează într-un loc convenabil soferului şi se sincronizează cu telefonul prin Bluetooth. Drept urmare va permite răspunsul la apeluri practic fără mâini şi fără a mai duce ceva la ureche, pentru că are un speaker şi unul sau mai multe microfoane.
Exista , unele difuzoare inteligente care pot anunţa numele apelanţilor sau numărul de telefon al persoanei care încearcă să intre in contact.
15. Adaptor Bluetooth
Dacă sistemul multimedia al mașinii sau playerul auto nu suportă o conexiune fără fir cu un smartphone, puteți stabili o comunicare între ele utilizând un adaptor Bluetooth. Acesta va permite să asculți muzică descărcată pe dispozitivul dvs. mobil prin difuzoarele mașinii.
Adaptorul este conectat la playerul auto cu ajutorul unui cablu sau direct într-un port AUX dacă există, şi ulterior la telefon prin canalul wireless Bluetooth.