11.8 C
București
duminică, 28 februarie

5 afaceri profitabile ce pot fi deschise cu 1000 Euro

Nu credem că există prea multe persoane în țara noastră care să nu se fi gândit, măcar o dată, în treacăt la cum ar fi să aibă propria afacere. Însă de cele mai multe ori, lipsa fondurilor ne face să renunțăm la astfel de vise și să continuăm ca simpli angajați ai diverselor firme, conduse de oameni mai curajoși ca noi.

În articolul de față vrem să prezentăm 5 idei de afaceri profitabile ce pot fi deschise cu numai 1000 Euro.

De ce am ales 1000 Euro? Pentru că majoritatea dintre noi putem face rost de această sumă chiar dacă nu o avem, fie împrumutând de la prieteni, instituții de credit sau chiar investind banii din salariu pe câteva luni în acțiuni la bursă, Forex, criptonomede etc.

Așadar, fără alte cuvinte de introducere, iată ideile noastre:

Fotograf natură

Un echipament complet pentru un fotograf profesionist care vrea să se ocupe de nunți, botezuri etc. costă ceva mai mult decât suma setată drept limită pentru acest exercițiu. Vei avea nevoie de lumini, proiectoare, obiective, iar toate vor duce investiția inițială la peste 3000 Eur.

Dar nimeni nu spune că nu poți lua un aparat foto și să te apuci să pozezi natura. Mergi prin cele mai frumoase locuri din țară și încearcă să capturezi scene unice. Râuri, păduri, orașe celebre sau mai puțin celebre etc. Toate imaginile pot fi apoi urcate pe site-uri de freelancing, de unde lumea să plătească pentru a-ți putea folosi creațiile.

Sumele pe care le vei obține per poză nu sunt mari, probabil de ordinul zecilor de cenți, dar poți scoate un profit mai mult decât acceptabil prin volum.

Și de ce te-ai limita la natură simplă? Poți foarte bine realiza portofolii în lumină naturală ori ședințe în genul trash the dress, care devin din ce în ce mai căutate și la noi în țară. Cu un pic de cunoștințe ale programelor de editare foto, prețuri acceptabile și ceva promovare, suntem siguri că vei deveni căutat.

Realizarea de conținut video cu drona

Dronele devin tot mai ieftine, iar calitatea fotografiilor și a videoclipurilor pe care le poți realiza cu ele este tot mai bună. Deja, în momentul scrieri articolului, poți achiziționa o dronă cu cameră 4KUHD la mai puțin de 1000 Eur.

Așadar, ce te oprește să folosești un astfel de dispozitiv pentru a realiza fotografii contra cost? Cine nu și-ar dori să aibă o filmare aeriană cu momentul în care iese din sediu Stării Civile sau din biserică cu partenerul de braț după nuntă? Ori poate ținându-și copilul în brațe după botez?

Iarăși îți sugerăm să nu te limitezi la o anumită nișă. Poți realiza filmări cu natură, castele, orașe de la noi care să fie foarte căutate.

Fă-ți un studio de înregistrare audio

Mulți au impresia că pentru a-ți deschide un studio audio ai nevoie de echipament extrem de scump. Dar adevărul este că, în ziua de astăzi, la cât de multă cerere există pe piață pentru realizatorii de conținut și cât de mult a evoluat tehnologia, cu un microfon bun, care nu costă mai mult de 1000 Eur și un soft de editare audio îți poți găsi foarte repede proiecte.

Sigur, trebuie să ai și puțin talent pentru a răzbi în această nișă. Adică să ai dicție perfectă, să ai o voce deosebită etc. Dar multe dintre reclamele și videoclipurile de pe platformele de socializare sau de pe canale online așa sunt realizate, folosind freelanceri.

Deschide-ți o afacere ca organizator de evenimente

Un astfel de business poate fi deschis cu doar câteva sute de Eur. Tot ce îți trebuie este un site de prezentare. Și cam atât, la partea de cheltuieli.

În rest, vei avea de alergat mult. Foarte mult. Va trebui să vorbești cu firme de distribuție băuturi și aranjamente florale, cu patronii de localuri, cu firme de catering, cu cofetari, cu fotografi și multe alte persoane care oferă servicii legate de nunți și evenimente – închirieri mașini de epocă, magic mirror, sculpturi în fructe și așa mai departe.

Doar așa, creându-ți o mapă cât mai diversificată cu privire la serviciile pe care le vei putea oferi vei răzbi în acest domeniu.

Oferă servicii de călcătorie la domiciliu

Mulți dintre noi urăm că călcăm. Și nu doar că nu ne face plăcere, dar considerăm că pierdem extrem de mult timp total inutil dacă ne apucăm de călcat rufe. Iată de ce am fi dispuși să dăm bani numai pentru a ne putea trimite hainele undeva unde să existe persoane care să se ocupe de ele.

Dar de ce să nu faci un serviciu de călcătorie la domiciliu? Ai nevoie doar de o masă de călcat și un fier ceva mai bun. Scapi clienții de nevoia de a trimite hainele la un sediu fix și tu de eventualele chirii plătite pentru o locație.

Doar te duci la casa omului, faci treaba și îți iei bănuții când termini. Credem că un astfel de serviciu ar fi destul de căutat. Poate nu neapărat acum, cu pandemia de coronavirus care face oamenii cam reticenți la a primi persoane străine în casă, dar într-un an, după ce se va fi terminat toată această poveste, sigur cererea va crește considerabil.

Sperăm că din aceste 5 idei de afaceri ce au fost prezentate aici vei găsi măcar una care să îți facă cu ochiul. În caz contrar, vei putea oricând investi banii în diverse instrumente, în loc să îți deschizi un business. Aici găsești 10 idei de potențiale plasamente, care s-ar putea să te intereseze.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW