Comisia Europeană salută depunerea PNRR de către România

Comisia Europeană salută printr-un comunicat oficial faptul că România a depus Planul Național de Redresare și Reziliență și ca, prin inițiativele propuse, sunt atinse toate cele 7 sectoare emblematice ale politicilor UE (flagship areas).

Planul include măsuri privind transportul durabil, educația, asistența medicală, renovarea clădirilor și digitalizarea administrației publice. Proiectele din Plan acoperă întreaga durată de viață a Facilității de Redresare și Reziliență (FRR) până în anul 2026, se arată în comunicatul CE.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în social media depunerea PNRR de către țara noastră: „Am primit Planul de Redresare și Reziliență al României. Acesta include reforme și investiții pentru a sprijini tranziția ecologică și digitală, creșterea inteligentă, sănătatea și reziliența și politici pentru următoarea generație. #NexGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai ecologic și mai durabil în România.

Vicepreşedintele Comisiei Europene și comisar european pentru Comerț, Valdis Dombrovskis, a apreciat, la rândul său, efortul României: „Felicitări României pentru depunerea Planului de Redresare și Rezistență. PNRR ne va ajuta să ieșim mai puternici din criză, va face economiile și societățile UE mai durabile și mai rezistente, va sprijini tranzițiile verzi și digitale.

În următoarea perioadă, Comisia Europeană va evalua Planul României în baza celor 11 criterii stabilite de Regulament.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW