Coronavirus: S-a ajuns la peste 15 milioane de contaminați la nivel mondial

Pandemia de Covid-19 continuă să se extindă, ajungând joi la peste 15 milioane de infectați pe toate continentele planetei. 619.587 au decedat și un pic peste 8,5 milioane au ieșit din spitale vindecați.

În Europa, în aceste zile, Belgia este țara unde contaminarea și mortalitatea au crescut “semnificativ” . “Trebuie acționat rapid”, a avertizat joi Centrul național de criză, urmând să anunțe noi restricții sanitare și probabila amânare a unei noi faze de relaxare în fața coronavirusului.

În Franța, deși în ultimele săptămâni au existat semnale ale unei relaxări a restricțiilor din perioada stării de urgență, serviciile Ministerului Sănătății anunță apariția unor noi focare ale pandemiei. Miercuri au fost înregistrați, la finele a 24 de ore, aproape 1000 de noi infectați cu coronavirus și 7 decese. Se știe deja că Franța a fost serios lovită de pandemie, bilanțul ei total fiind de 178.336 contaminați și 30.172 morți.

În Germania, numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus este deja de 203.368, din care 569 în ultimele 24 de ore. Institutul Robert Koch anunță și o creștere a numărului de decesee, ajungând la ora actuală la 9.101.

În Asia, o preocupantă situație este semnalată în Japonia.Cele 10 milioane de locuitori ai capitalei, Tokio, au fost chemați joi să stea acasă pe toată durata weekendului.

Cea mai gravă evoluție a pandemiei este însă semnalată pe continentul american. Statele Unite, care este țara cel mai puternic afectată de coronavirus de pe planetă, constată o creștere continuă în ultimele săptămâni a numărului contaminatilor și al decedatilor ,în special în sudul și vestul țării. Ultimele cifre arată că, pentru a 9-a zi consecutiv, în Statele Unite mor câte 1.000 de persoane din cauza coronavirusului, iar în ultimele două zile această cifră a fost depășită.

În America latină și Caraibe a fost depășit pragul de 4 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19. Numai în Brazilia sunt deja înregistrați 2,23 milioane de infectați și un nou record de alți 68.000  în ultimele 24 de ore. Miercuri era anunțată impresionanta cifră de 82.771 decese de la declanșarea pandemiei până în prezent.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Probabil insa ca vindecati de acest virus sunt circa 10 milioane de oameni, iar plasma din san ele lor ii poate ajuta pe 100 de milioane de oameni sa scape de aceasta boala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW