-6 C
București
duminică, 17 ianuarie

Dr. Fauci prevede o “recrudescență” a cazurilor de contaminare cu Covid-19 în următoarele săptămâni

Statele Unite ar putea înregistra în săptămânile următoare o considerabilă multiplicare a cazurilor de infectați cu coronavirus, evoluție favorizată de temperaturile foarte scăzute și multitudinea de călătorii prilejuite de sărbătorile sezonului, a avertizat duminică doctorul Anthony Fauci, expert principal american în maladii infecțioase. “Noi nu dorim să înspăimântăm populația, dar asta este realitatea”, a declarat el la postul american de televiziune ABC, adăugând că nu recomandă o relaxare a restricțiilor sau a recomandărilor actuale în materie de sănătate publică stabilite înainte de Crăciun. Dr. Fauci a precizat că formulează acest avertisment văzând că vremea se răcește și călătoriile au început să se înmulțească, context în care cazurile de contaminare se pot înmulți.

Domnia sa a reamintit opiniei publice că, la ora actuală, în spitale din Statele Unite se află peste 90.000 pacienți infectați cu Covid-19, din care peste 18.000 sunt sub terapie intensivă. La nivel național, a mai spus dr. Fauci, sunt înregistrați 13,37 milioane de contaminați și 266.800 decese cauzate de coronavirus.

Un bilanț referitor la perioada cuprinsă între duminica trecută ora 0.00 GMT și luni aceeași oră, furnizat de universitatea John Hopkins, arată că s-au înregistrat, pentru a 27-a zi consecutiv, peste 100.000 de persoane contaminate cu coronavirus.

Foto: By NIAID – Anthony S. Fauci, M.D., NIAID Director, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82983928

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

 1. Ce gandesc pamantenii:
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip la Sfanta Liturghie saptamanal?
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip la slujbele de la moschee saptamanal?
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip la slujbele de la templul hinduist saptamanal?
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip la slujbele de la templul buddhist saptamanal?
  Ce-Mi pasa Mie sa te tin in viata zilnic? COVID-19, forme de cancer etc.
  THE Life 16 Jesus Christ 16; The Life 13 MARY 13, Tishbite 13; LIFE 4/10 ELIA 4/10; THE LI.F.E. LIE-Elijah, F-Face. The face of Elijah. My face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW