Acest virus „ar putea deveni endemic în comunitățile noastre”, a susținut într-o declarație de presă Michael Ryan, directorul pentru problemele urgenței sanitare al Organizației Mondiale a Sănătății.
Va trebui oare omenirea să învețe să trăiască pe termen lung cu coronavirusul?, a fost una dintre principalele întrebări la care oficialul OMS a răspuns la o conferință de presă virtuală organizată miercuri la Geneva.
În opinia noastră, a spus oficialul menționat, „ar putea să nu dispară niciodată”. OMS lansează astfel un mesaj alarmant. În momentul în care unele țări încep să ridice treptat restricțiile impuse pentru frânarea epidemiei apărute în decembrie trecut în China și în condițiile în care bilanțul mondial se apropie de 300.000 de morți, OMS avertizează fără nicio reținere.
„Acum, a subliniat Michael Ryan, noi avem un virus nou, care penetrează prima oară populația umană, motiv pentru care ne este dificil să spunem când îl vom putea învinge… Acest virus poate deveni endemic în comunitățile noastre, fără a putea să dispară vreodată”.
Încă un element îngrijorător
Potrivit unui studiu, coronavirusul poate fi transmis nu doar prin tuse sau strănut, ci chiar vorbind. Stropii de salivă generați în timp ce vorbim pot rămâne suspendați în aerul unui spațiu închis încă circa zece minute, susține – pe bază de experiențe – săptămânalul american PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), convins că în acest mod a avut loc propagarea atât de masivă și rapidă a coronavirusului, provocând pandemia cu care încă se luptă planeta.
Nici virusul hepatitei B , nici bacilii de tuberculoza, nici alti virusi gripali etc nu dispar niciodata, dar nu trebuie sa stai incuiat in casa pt asta.
Nici Satana cu diavolii lui nu dispar niciodata din vietile multor oameni.