Baumit România a achiziționat în 2019 o capacitate de producție în Șag, județul Timiș, care a intrat într-un puternic proces de modernizare imediat după preluare, pentru a fi adusă la standardele impuse de brand. Se pune în funcțiune o nouă linie complet automatizată de producție de mortare uscate, cu o capacitate anuală de aproximativ 100.000 de tone. Fabrica funcționează conform celor mai înalte standarde de calitate și protecție a mediului, iar planurile viitoare includ retehnologizarea unei a doua linii de producție, pentru realizarea de produse fine, cu o capacitate anuală de aproximativ 20.000 de tone.
Această nouă fabrică Baumit va furniza produse de înaltă calitate pentru șantierele de construcții din partea de vest a țării, dar va exporta și în țările vecine. Per ansamblu, acesta este un angajament puternic față de România, față de oamenii și economia sa.
Pentru Baumit, România este țara în care compania a petrecut cu succes 27 de ani, unde a investit an de an, a construit 4 fabrici, a plătit taxe de milioane de euro și a fost aproape de partenerii săi.
La fel ca și pentru orice alte afaceri prezente în România, aderarea la spațiul Schengen ar fi venit cu un impact pozitiv asupra business-ului, în primul rând datorită eficienței logistice.
În contextul actual, Mag. Robert Schmid, șeful SIH, grupul din care face parte și Baumit România, a declarat către KURIER, unul dintre cele mai mari cotidiene austriece, pentru ediția din 10.12.2022: „Nu aș fi crezut că este posibil ca guvernul austriac, pe fondul acestei dependențe a economiei noastre de Europa de Est, să reacționeze atât de irațional. Acest lucru a provocat mari prejudicii”. Prin urmare, compania regretă profund rezultatul votului din Consiliul JAI. În completare, Laurențiu Lupușor, director general Baumit România, a precizat: „Aderarea României la Schengen este un aspect pe care companii, instituții și cetățeni îl așteptau de mai mulți ani, iar decizia nefavorabilă a fost o uimire și o dezamăgire pentru noi toți. Însă, trecând peste surprinderea generată de rezultatul votului, este știut că nicio companie nu poate influența decizii politice, indiferent de aspectele la care ne referim. Vom prezenta ori de câte ori avem ocazia perspectiva noastră asupra acestui subiect, din punct de vedere business, dar și din punct de vedere al cetățeanului român, afectat direct de această situație, în speranța că putem ajuta la schimbarea perspectivei actuale”.