vineri, 27 martie, 2020
13.2 C
București

Foraje pompe de caldura

Se pot efectua foraje pompe de caldura folosind echipamente de inalta calitate, pentru instalarea ulterioara a unei sonde geotermale si a unei pompe de caldura. Un astfel de sistem poate furniza caldura unei case private, unei ferme sau altor constructii. Echipamentele inovatoare din industria energetica, ofera posibilitatea utilizarii pompelor de caldura si asigura economii de pana la 3-4 ori, in comparatie cu centralele pe gaz. Instalatiile de dimensiuni mici pentru forajul pompei termice pe care le folosesc in activitatea lor firmele de foraje puturi,  prezinta mai multe avantaje si ofera un pret minim pentru forarea unui metru dintr-un put de rulare si pot fi utilizate in locuri greu accesibile fara a aduce atingere peisajului amplasamentului.

Sonde de foraj pentru pompe de caldura si surse geotermale

Forajul geotermal se realizeaza pentru instalarea ulterioara a sondei geotermale si a pompei de caldura. Un sistem unic de incalzire, creat pe baza unor astfel de dispozitive, poate furniza caldura unei case aproape gratuit, cu pana la 75% din necesarul de caldura al casei. Anterior lucrarii de forare, angajatii firmei de foraje pompe de caldura evalueaza sectiunile geologice care se afla pe locul de foraj, pentru a determina numarul necesar de puturi. Puturile pentru pompele de caldura se fac la adancimea potrivita, ceea ce va oferi calitativ caldura casei sau a altui obiectiv si, in acelasi timp, va folosi cea mai potrivita pompa. Dupa forarea putului de caldura, o pompa speciala este coborata in fantana, adica sonda geotermala care se conecteaza la statia de pompare (situata de obicei in casa sau intr-un loc special amenajat).

Foraje pompe de caldura – Pret

In functie de adancimea putului si de unii dintre parametrii sai si de locatia site-ului care urmeaza sa fie forat, ti se poate oferi pretul minim pentru foraje pompe de caldura pe 1 metru liniar. Trebuie mentionat faptul ca se folosesc platforme de dimensiuni mici pentru foraj, iar acest lucru le permite lucratorilor sa foreze in locuri greu accesibile si cu cel mai mic cost pe metru. 

Foraje pompe de caldura – Parametri

Echipamentele de foraj de dimensiuni mici, permit lucratorilor firmei de foraje pompe de caldura sa realizeze puturi cu un diametru de pana la 160 mm si o adancime de pana la 160 de metri. In ceea ce priveste viteza de forare, acest lucru tine de experienta profesionistilor, insa un put de pana la 30-40 de metri poate fi gaurit intr-o zi. Daca adancimea putului de caldura ar trebui sa fie de pana la 60 de metri, atunci sunt necesare aproximativ 2 zile. Daca se iau in considerare puturile pentru pompe de caldura cu adancimi de pana la 160 de metri, atunci perioada de foraj pentru o astfel de sonda, va fi de cel putin 4 zile.

Foraje pompe de caldura – Avantaje

Daca doresti sa utilizezi serviciile firmei de foraje pompe de caldura pentru a implementa un sistem de utilizare a surselor de energie geotermala, atunci ai avantajul ca forajul sa fie efectuat in spatii greu accesibile cu echipamente de dimensiuni mici si cu pagube minime aduse peisajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Macron pregătește împreună cu Trump “o inițiativă importantă” pentru contracararea COVID-19 și se consultă cu Vladimir Putin

Toată presa internațională - scrisă și audiovizuală - publică cifre tot mai îngrijorătoare privind evoluția pandemiei de coronavirus. De la...

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

TRENDING