14.8 C
București
joi, 4 martie

Nathalie Delon a trecut în nefiinţă

Actriţa franceză Nathalie Delon a încetat din viaţă în urma unei boli, la 21 ianuarie, la Paris, la vârsta de 79 de ani.

Nathalie Delon (născută Francine Canovas, în Oujda, Maroc, pe atunci sub protectorat francez), care a purtat şi numele de Nathalie Barthélémy, după primul său soţ, Guy Barthélémy, a fost una dintre actriţele binecunoscute ale anilor ’70-’80, apărând în filme ca L’armée des ombres, Une femme fidèle, Le Samouraï, Nuit de chien şi multe altele.

A rămas, desigur, în amintirea iubitorilor filmului şi pentru că a fost soţia celebrului actor Alain Delon, din mariajul lor rezultând un fiu, Anthony Delon, care a urmat de asemenea o carieră cinematografică, printre cele mai cunoscute roluri ale sale numărându-se cel din ”Cronaca di una morte annunciata”.

A jucat, potrivit RFI, în aproximativ 30 de filme, în care a apărut alături de celebrităţi ca Brigitte Bardot, Francis Huster, Raquel Welch, Anthony Hopkins şi a fost solicitată de realizatori de marcă, precum Jean-Pierre Melville, Roger Vadim, Christian-Jacque, Claude Berri, Werner Schroeter, dar rolul cu adevărat iconic din cariera sa a fost cel din filmul-cult Le Samouraï, unde a apărut alături de Alain Delon.

Potrivit Le Point, Alain Delon, deja afectat de pierderea alteia dintre consoartele sale, Mireille Darc, în 2017, a declarat într-un comunicat ”Nathalie a fost prima mea soţie şi singura doamnă Delon”.

Tragediile, din păcate, nu îi ocolesc nici pe cei care sunt adevărate nume de legendă (M.G.).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW