Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis impunerea de noi restrictții după ce incidenţa COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori.
Astfel, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.
Mai mult, nu este permisă activitatea nici pentru spațiile publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent.
Este interzisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unităţi.
Terasele în aer liber rămân deschise dacă au un tavan şi un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
Este interzisă și activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, precum şi în sălile de jocuri de noroc sau pariuri, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri şi loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
Nimic despre mall-uri și magazine
CMBSU „uită” din nou să limiteze accesul publicului în mall-uri și supermarketuri, magazinele din aceste zone comerciale fiind extrem de aglomerate, mai ales în weekend.
În schimb, închide cinematografele și teatrele, deși acestea funcționau oricum la limita de avarie.
Astfel, este interzisă activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in.
Nu este permisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.
Masca rămâne obligatorie
Decizia CMBSU arată că este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.
Școlile rămân deschise pentru unii elevi
În unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru: toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar; elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal.
Accesul se face cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pentru până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.
Toate măsurile intră în vigoare începând din 8 martie, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.
Cetind scrisa de mai sus, observ ca unele zise se bat cap in cap / far’de noima !
& Dacă vaccinarea este şi ca o „declaraţie de malnutriţie” cu comuniştii, testele PCR pozitive arătând şi deficienţe ale imunităţii, societatea capitalistă fiind una a indivizilor harnici, eficienţi, în care monopoluri ale unor „jucători ai economiei de piaţă”, abuzuri de poziţii dominante în piaţa liberă concurenţială , atitudini de totalitarism în piaţa liberă a economiei de piaţă sunt sancţionate şi de Consiliul Concurenţei, deci societatea capitalistă fiind o societate în care malnutriţia nu este acceptată, ?