Statele Unite au suspendat execuţiile federale

Daniela Moise (gds.ro)

Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat joi impunerea unui moratoriu privind execuţiile federale care denunţă aspectul lor „arbitrar” şi „impactul disproporţionat asupra persoanelor de culoare”, contrar administraţiei Trump, care a executat un număr record de condamnări la moarte, scrie Hotnews.

„Au fost semnalate îngrijorări serioase cu privire la utilizarea continuă a pedepsei cu moartea în ţară”, a indicat secretarul american al Justiţiei Merrick Garland într-o notă.

„În special caracterul arbitrar al aplicării sale, impactul disproporţionat asupra persoanelor de culoare şi numărul tulburător de scutiri în cazurile de pedeapsă capitală şi alte cazuri grave”, a detaliat responsabilul american.
El a ordonat un moratoriu asupra oricărei execuţii federale, în timp ce departamentul său ”revizuieşte politicile şi procedurile în materie de pedeapsă capitală”.

În SUA, în mod tradiţional, statele execută cele mai multe condamnări la moarte şi nu puterea federală. În general, justiţia federală intervine numai în cazurile legate de droguri, terorism sau spionaj.

În mandatul fostului președinte al SUA, Donald Trump, au fost executate 13 persoane la nivel federal, ultima la mijlocul lunii ianuarie, când Dustin Higgs a primit injecția letală.

- PROMO - img

3 COMENTARII

  1. Si in Japonia exista si se aplica pedeapsa cu moartea.
    Numai la noi si in UE nu se mai aplica asa ceva, desi ar fi necesar uneori.

  2. De ce le-au suspendat? Se dau in curand sentintele impoytiva kriminalilor anthony Fausti, Bill Cates, Mak Suckerberg de la Fakebok si a celorlalti nenorociti care au regizat plandemis de CAPVID 19 ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW