16.1 C
București
joi, 1 octombrie

Vrei un pat nou pentru dormitor, dar nu știi cum să îl alegi? Află aici tot ceea ce trebuie să știi!

A avea un pat bun în dormitor este condiția esențială pentru un somn sănătos și odihnitor și, prin urmare, este extrem de important pentru bunăstarea ta. Dar un dormitor nu este o cameră unde doar dormi, este mult mai mult decât atât. Este locul unde petreci câteva ore în fiecare zi, locul unde te recuperezi după o zi agitată și unde îți reîncarci bateriile pentru noi activități.

Poți opta pentru orice piese de mobilier îți dorești și pentru orice stil sau culori, dar toate trebuie să țină cont de piesa centrală a acestei încăperi, și anume, patul.

Unde este cel mai potrivit loc pentru a așeza patul?

Patul este acea piesă de mobilier care poate fi poziționată doar în dormitoare și uneori, în camera de oaspeți, dacă ai amenajat o astfel de încăpere în casa ta. Deși, în cazul camerei de oaspeți, se potrivește mult mai bine o canapea extensibilă, care poate fi transformată în pat doar în cazul în care este necesar.

Poziția patului ține, de regulă, doar de propriile preferințe și gusturi. Acesta poate fi așezat lângă fereastră, lângă ușa sau pe un perete sau, de ce nu, în mijlocul dormitorului.

Cum alegi rama patului?

Datorită diversității modelelor disponibile în magazinele fizice și online de mobilă, ai posibilitatea de a opta pentru paturi cu sau fără tăblie, paturi din lemn, metalice sau, dacă în dorești un dormitor cât mai stilat și un design luxos, poți alege un pat tapițat.

Cum alegi dimensiunea și înălțimea patului?

 În ceea ce ține de dimensiunea patului din dormitor, ai la dispoziție numeroase variante, însă este necesar să iei în calcul anumiți factori, precum dimensiunea dormitorului sau dacă ai nevoie de un pat de o persoană sau de două. Poți opta pentru un model queen-size, care măsoară 1.50*2 metri sau king-size, ce are o dimensiune de 2*2 metri.

Există alți factori de care trebuie să ții cont în alegerea patului?

 Pe lângă rama sau dimensiunea patului, mai este recomandat să ții cont de anumite caracteristici ale patului, astfel încât să ai garanția că ai făcut cea mai bună alegere, de care te poți bucura timp de mulți ani. Astfel, iată care sunt factorii de care trebuie să mai ții cont:

  • Patul are o ramă și armături suficient de stabile?
  • Vrei un pat de dimensiuni mari, dar îți rămâne suficient spațiu pentru restul mobilierului din dormitor?
  • Patul este proiectat în așa fel încât să asigure ventilarea saltelei?
  • Dacă optezi pentru un pat tapițat, husa acestuia este detașabilă și lavabilă?
  • Beneficiezi de transport și asamblare în momentul cumpărării?
  • Ți se oferă garanție?

Care sunt alte aspecte de care trebuie să ții cont, pentru un somn cât mai odihnitor?

Un pat cu saltea bună sunt indispensabile pentru un somn cât mai liniștit. Însă, mai sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont, și anume:

  • Setează temperatura din dormitor la o valoare între 16 și 18 grade.
  • Este recomandat să nu dormi cu lampa sau alte surse de lumina aprinse, prin urmare, cu cât mai întuneric, cu atât mai bine.
  • Somnul poate fi afectat dacă există anumite zgomote, de aceea, este recomandat să se închidă fereastra, televizorul sau orice poate perturba odihna.
- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW