Cinci lucruri pe care le poți face într-o vacanță în Punta Cana

Tot mai mulți români aleg ca destinație de vacanță Republica Dominicană, iar stațiunea Punta Cana este favorita turiștilor. Plajele cu nisip fin, apa limpede și briza fresh sunt principalele motive pentru care turiștii aleg ca destinație acest paradis. Așa că dacă te gândești să pleci într-o vacanță în Punta Cana, nu mai sta pe gânduri și caută bilete chiar acum. Te asigurăm că nu o să ai timp să te plictisești acolo, pentru că te așteaptă câteva experiențe cu totul inedite!

Înoată cu delfinii la Manati Park

Punta Cana este un adevărat paradis, în care te poți relaxa la umbra palmierilor, bucurându-te de plajele cu nisip fin și apa limpede. Însă, pe lângă zilele pe care le poți petrece la plajă, în Punta Cana, poți avea parte și de alte experiențe inedite. Dacă pleci alături de familie, primul loc în care ar trebui să te oprești este celebrul Manati Park, unde poți înota alături de delfini și lei de mare. De asemenea, poți vizita și Grădina Zoologică din Punta Cana, unde vei putea admira diverse animale indigene, printre care crocodili, păsări tropicale și iguane.

Descoperă cum este fabricată ciocolată la ChocoMuseo

Tuturor ne place ciocolata, iar dacă te-ai întrebat vreodată cum este fabricată aceasta, poți afla chiar în Punta Cana. Acolo poți vizita ChocoMuseo, un muzeu unde poți avea ocazia de a învăța mai multe despre procesul fabricării ciocolatei, în diferite zone din lume. În plus, vei putea testa diferite tipuri de ciocolată, și vei putea cumpăra suveniruri pentru cei dragi. Iar în aceeași incintă se află și Don Lucas’ Cigar Factory, fabrica de trabucuri din Bavaro, de unde poți cumpăra de asemenea cadouri pentru cei de acasă.

Încearcă băutura tradițională Mama Juana

Dacă îi vei auzi pe localnicii din Punta Cana vorbind despre Mama Juana, ar trebui să știi că nu este vorba despre o bătrână sau despre vreo ghicitoare, ci despre băutura alcoolică tradițională a Republicii Dominicane. Aceasta este făcută din rom, vin roșu, miere, dar și din câteva plante locale. În general, această băutură este asemănătoare la gust cu vinul de Porto, având o culoare de roșu aprins.  Poți consuma Mama Juana atât la restaurante și terase, cât și la petrecerile de pe plajă.

Savurează peisajele de la Hoyo Azul

Locul perfect de unde poți explora frumusețea naturală din Punta Cana este Hoyo Azul, un ochi de apă, care s-a format prin prăbușirea tavanului unei peșteri. Acolo, poți opta pentru două tururi speciale: Hoyo Azul Cave Explorer, care include o drumeție prin pădurile sălbatice ale Republicii Dominicane, sau Hoyo Azul Zip Line, unde te poți bucura de câteva trasee cu tiroliana, pe deasupra pădurii  Cap Cana. Iar dacă te pasionează activitățile acvatice, trebuie să știi că Hoyo Azul este locul ideal de unde poți încerca o săritură de pe stâncă, pentru a înota direct în apa limpede a lagunei.

Relaxează-te pe una dintre plajele din Punta Cana

Dacă ai ajuns în vacanță în Punta Cana, trebuie neapărat să îți rezervi câteva zile de relaxare la plajă. Iar dacă nu știi unde să mergi, îți recomandăm Plaja Macao, un loc cu o frumusețe aparte, care te trimite cu gândul la libertate. Aceasta este una dintre puținele plaje publice din zonă și poți ajunge acolo cu mașina. Nisipul, palmierii și stâncile care se văd în depărtare te vor cuceri cu siguranță. În plus, în această zonă, valurile ating înălțimi mari, așa că dacă ești amator de surfing, este locul perfect pentru tine. De asemenea, și Plaja Bavaro este un loc ideal pentru iubitorii sporturilor nautice, mai ales pentru scufundări, snorkeling sau sailing. În plus, este recunoscută de către UNESCO drept una dintre cele mai frumoase plaje de pe Glob.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face într-o vacanță în Punta Cana. În general, turiștii aleg această destinație pentru a se putea relaxa la plajă, dar și pentru a putea explora zonele sălbatice din jurul acestei stațiuni. Însă, pe lângă turiștii care ajung în acest loc, există și câteva celebrități care și-au cumpărat o casă acolo, printre care și Julio Iglesias.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW